Elsősorban történelemtanárok, de a hon- és népismeretet tanítók számára éppúgy érdekes lehet, mint technikát, médiát, vagy bármely tárgyat kreatívan tanító pedagógusok számára az a weboldal, ahol a projektek címszó alatt nagyon rövid leírásokkal kísérve várak, templomok, erődítmények rekonstrukcióját,3D-s látványrajzát találják meg az érdeklődők.

Azonban nem csak rajzos rekonstrukciók között válogathatnak a keresők, mert találnak itt filmet török fürdőkről, a sárospataki ágyúöntésről, az ősnemes Kállayakról, Szondiról, Pécsről, középkori templomokról, Ópusztaszerről éppúgy, mint Szent Péter ereklyetartójáról. Néhány, a cég által arculattal és rekonstrukcióval ellátott kiállítások képei között éppúgy találhatnak érdekességet (pl. kirakók, puzzlek) a honlapra látogatók, mint a makettek világában.

A Pazirik informatikai cég „3D történelmi rekonstrukciókkal, történelmi animációs filmekkel és az elméleti rekonstrukciókhoz köthető interaktív tartalomfejlesztésekkel, kiállítási információs felületek készítésével, mobil applikációk fejlesztésével foglalkozik”.

 

Megosztás

Kérjük, hogy támogassa idén is adójának egyházi 1%-ával a Magyar Katolikus Egyház szolgálatát.