Jelentkezés a 2020. évi pedagógusminősítésre

Megjelent a 2020. évi pedagógusminősítésre vonatkozó miniszteri közlemény.

A minősítésre a jelentkezési lapot legkésőbb 2019. március 31-ig le kell leadni az intézményvezetőnek.

Jelentős változás az előző évekhez képest, hogy a minősítésre jelentkezés – a Mesterpedagógus fokozat megszerzésére irányuló kivételével – már a kormányrendelet általános szabályozása alapján történik, különös feltétel meghatározása nélkül. Jelentkezni lehet többek között mesterpedagógusnak katolikus szaktanácsadói hiányterületekre. (További információ)

 

Pedagógiai tájékoztatás

Kutatók éjszakája

Szeptember 28-án és 29-én lesz a kutatók éjszakája, amikor számos helyszínen ismerkedhetnek a diákok és tanárok a kutatói munka szépségeivel és izgalmával.

Megtudható, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket. Regisztrálni a programokra szeptember 12-től lehet.

 

Pedagógiai tájékoztatás

Nemzetközi keresztény iskolai vezetőképző

A bécsi Kirchliche Pädagogische Hochschule a New York-i Fordham Egyetemmel együttműködve a 2019/20-as tanévben is meghirdeti angol, illetve német nyelvű vezetőképzőjét a keresztény oktatási intézmények pedagógusai számára.

Pedagógiai tájékoztatás

Ingyenes utazási lehetőség iskoláknak

Az általános iskolák, középfokú iskolák és gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmények nappali tagozatos diákjai a tanítási napokon és szombatonként díjmentesen utazhatnak a vasúton, ha a listán szereplő műemlékekeket, múzeumokat, emlékhelyeket látogatják meg. Minden tizedik diák után egy kísérő, pedagógus vagy szülő is ingyen utazhat a vasúton.
 

Pedagógiai tájékoztatás

Gyalogos vándortábor-vezető (Akkreditált pedagógus továbbképzés)

A Testnevelési Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzés indul természetjáró gyalogos vándortábor-vezetők képzésére. Költsége 10.000 Ft/fő (Oktatás, vizsga, tananyag, szállás, étkezés)

Elméleti képzés: október 14. (szombat) – Budapest, Testnevelési Egyetem

Gyakorlati képzés (péntek délutántól vasárnap délutánig): a képzés terepen zajlik, az alábbi időpontokban és helyszíneken: október 27-29. ill. november 10-12. Budapest, Hármashatár-hegy és Visegrád, Mogyoró-hegy

Részletes információk a Testnevelési Egyetem honlapján.

Jelentkezési határidő: 2017. október 4.

Pedagógiai tájékoztatás

Pedagógusminősítés

Megnyílt a 2018. évi Pedagógus I. és Pedagógus II. fokozatok pedagógusminősítési eljárásaihoz kapcsolódó portfóliófelület, valamint a mesterpedagógus illetve kutatótanári fokozatokhoz tartozó pályázati felület. A portfólió, illetve a pályázat feltöltési határideje 2017. november 25.

Pedagógiai tájékoztatás

Könyvtár

Könyvtári ügyekben tájékoztatás kérhető a félévente tartott továbbképzésen, illetve a gianoneatkatped [dot] hu címen. A korábbi képzések dokumentumai megtekinthetők.

Pedagógiai tájékoztatás

Pedagógiai tájékoztatás - 2016/2017

  • Megjelent a jövő évi tankönyvjegyzék (https://www.oktatas.hu/kozneveles/tankonyv/jegyzek_es_rendeles/tankonyvjegyzek).
  • Az OH számos tantárgyból (pl. angol nyelv, biológia, hittan, matematika, történelem) közzé tett a 2017. május-júniusi érettségihez kapcsolódó anyagokat.
  • Megjelent a 2015-ös PISA-mérés, a 2015-ös TIMSS-mérés (matematika és termszettudományok) és a 2015-ös országos kompetenciamérés összefoglaló jelentése. A jelentéseket bemutató sajtótájékoztató előadásai is letölthetők.
  • Az OH több idegen nyelvből (pl. francia, olasz) nyilvánosságra hozott érettségivel kapcsolatos dokumentumokat (pl. mintafeladatokat)
  • Neumann János Számítógép-tudományi Társaság IKT tananyagot dolgozott ki pedagógusok számára, amelyet ingyenesen rendelkezésre bocsát az érdeklődőknek.
  •  Az EMMI több tantárgyból (ének-zene, földrajz, magyar, matematika, vizuális kultúra, testnevelés, történelem, természettudomány, valamint horvát, német, román, szerb és szlovák nemzetségi nyelv és irodalom, illetve társadalomismeret és etika) módosította az érettségi vizsga általános és részletes követelményeit. A módosításokat lásd a Magyar Közlöny augusztus 23-i és október 14-i számaiban. A részletes követelmények egybeszerkesztett változata az Oktatási Hivatal honlapjáról tölthető le.
  • Megjelentek a mesterpedagógus és kutatótanár fokozatok elérését célzó minősítési eljárásokat szabályozó útmutatók.
  • Könyvtári ügyekben tájékoztatás kérhető a félévente tartott továbbképzésen, illetve a gianoneatkatped [dot] hu címen. A korábbi képzések dokumentumai megtekinthetők.
Pedagógiai tájékoztatás