Szent Gellért díj

A Szent Gellért díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munka elismerésére.

Az elismerést az illetékes fenntartó adományozza.

 A díj elkötelezett hitvalló élet, következetes, kitartó, színvonalas nevelő-oktató (egyéb) munkáért adható olyan személynek, aki szilárd erkölcsi alapokon álló munkájával kivívta a tanulók, szülők, munkatársak egyöntetű elismerését.

Arany vagy ezüst fokozat adományozható. Arany fokozattal 75 ezer forint jár, ezüst fokozattal  50 ezer forint, amit a fenntartó áll. Az alapító nem határozta meg az összeg nettó vagy bruttó jellegét.

Az érmeket és az oklevelet a KaPI biztosítja a fenntartó kérésére, akitől értesítést kap a díjazottakról. Szükséges adatok: díjazott neve, díj fokozata, átadás dátuma, intézmény neve, címe (ahol a díjazott dolgozik), intézmény oktatási azonosítója.

A javaslatokat az igazgatóknak a fenntartó felé kell jelezniük. A díj egész évben adható (pl. Szent Gellért ünnepe, tanévnyitó, ill. tanévzáró ünnepség, karácsonyi ünnepség).

A díj kiadásásnak szabályzata

Szent Gellért emlékérmek továbbszámlázása

Szent Gellért díjazottak

Korábbi évek Szent Gellért díjazottai