Beszámoló az 52. NEK alkalmából rendezett óvodai programsorozatról

2019 őszén a Katolikus Pedagógiai Intézet programsorozatot hirdetett meg a katolikus óvodák számára az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából.
 
A résztvevő óvodákba járó gyermekek, dolgozók és az érdeklődő szülők októbertől áprilisig havonta egy-egy feladatot teljesítettek. (Pl. kenyérsütés, szülők megajándékozása evangéliumi idézettel.) Ezeket fényképekkel, írásokkal dokumentálták, valamint a program zárásaként – óvodánként – egy-egy albumot készítettek.
 
Összesen 20 album érkezett Intézetünkbe, melyekből egy kis ízelítő látható az alábbi képeken.
 
A résztvevő óvodáknak Mohos Gábor püspök atya, a NEK Titkárság vezetője levélben is gratulált.
 
Mi is szívből gratulálunk mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult a programsorozat megvalósításához!
 
 

Isten hozott az óvodai oldalon!

Tudjuk, hogy mennyire fontos a pedagógusok folyamatos képzése, önképzése és az élethosszig tartó tanulás. A Katolikus Pedagógiai Intézet a pedagógiai szakmai szolgáltatásokon keresztül segíti a pedagógusok mindennapi munkáját.

Az intézet honlapján az „Óvodai oldal” működtetésének célja, hogy folyamatos szakmai segítséget nyújtson az óvodapedagógusoknak a szakmai ismereteik bővítéséhez, tudásuk gyarapításához.

2006 óta folyamatosan gazdagodik az oldal az évenkénti képzéseken elhangzott előadások anyagaival, továbbá szakmai segédanyagokkal, melyek ingyen letölthetők. Örömünkre szolgál, hogy a kollégák szívesen látogatják az oldalt és használják az anyagokat.

„A világon a legszebb pálya a pedagógusé, aki a legtökéletesebb „önpazarlásra” önmagának szétosztására vállalkozott.” /Németh László/

 

2020/2021-es nevelési év óvodai képzési programfüzet 

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából meghirdetett  programsorozat a katolikus óvodák részére