Diákönkormányzatok találkozója

A Boldogasszony Iskolanővérek iskoláinak diákönkormányzatai talákoztak Budapesten.

"A Boldogasszony Iskolanővérek jubileumi évük során szeretnék iskoláik diákjait is közelebb hozni egymáshoz, ezért mindegyik intézmény vállalta, hogy az év során házigazdája lesz egy-egy olyan programnak, melyen megmutathatják értékeiket, és amely lehetőséget teremt arra, hogy a rend más iskoláinak diákjait is vendégül lássák. Az első ilyen alkalom volt a diákönkormányzatok találkozója."

részletes beszámoló a Magyar Kuriron olvasható

Gyermekhang- pályázat

November 20-a 1989 óta a gyermekek jogainak világnapja. Ebből az alkalomból az UNICEF Magyarország alkotópályázatot hirdet 7-18 éves gyermekek számára. A pályázók két téma közül választhatnak: „A világ, amelyben élünk”, illetve „Felnőttként ilyen világban szeretnék élni…”

részletek és jelentkezés

Diákönkörmányzatokhoz kapcsolódó aktuális hírek

TehetségKapu

A TehetségKapu információs rendszer egy folyamatosan bővülő, a diákok számára érdekes és értékes, tehetségük felismeréséhez és kibontakoztatásához nagyban hozzájáruló szolgáltatás nyújtásának szándékával működik. tehetségkapu

Országos Diákparlament 2017.

Az EMMI Oktatásért Felelős Államtitkársága 2017. február 3-4-5. között rendezte meg az Országos Diákparlamentet, Székesfehérvári helyszínnel, melyet az intézményi majd megyei rendezvények előztek meg. A Megyei Diákparlament helyszíne a Kós Károly Művészeti Szakközépiskola és Kollégium volt, ahol Hajdú-Bihar megyéből 85 intézményi delegált diák, illetve 150 pedagógus vett részt, és sor került a 16 megyei küldött megválasztására.

Az országos rendezvény fő témái:

  • Tanulási tapasztalatok, lehetőségek
  • Diákönkormányzatok működési tapasztalatai, jogainak érvényesülése
  • Intézményi szinten megjelenő, de ezt meghaladó jelentőségű kérdések

részletek itt

Hasznos linkek