A lemorzsolódás megelőzését támogató oldal

Az iskolai lemorzsolódással, korai iskolaelhagyással kapcsolatos intézményi adatszolgáltatás idén jelenik meg az intézmények feladatai között, nem új kérdéskör, hiszen a nevelés területének mindenkori nehézségeit öleli fel. Ugyanakkor segítséget jelenthet a probléma fókuszba kerülése abban, hogy az iskolák közvetlenül tudják támogatni a rászoruló diákjaik életútját szakmailag.

A Katolikus Pedagógiai Intézet célja az intézmények közvetlen segítése az intézmények kérdéseire adott válaszokon, műhelyeken, kihelyezett képzéseken keresztül. A 2016/17-es tanév második félévében már reményeink szerint kidolgozott saját komplex képzésünk segíti majd az érintett iskolákat, ami felöleli a jelzőrendszer hatékony működtetésén, adatszolgáltatási kötelezettségükön túl, az intézményi fejlesztési tervek támogatását, illetve konkrét beavatkozási javaslatok megfogalmazását a szaktanácsadók közreműködésével.

dr. Tasnádiné Hajdu Ágnes foglalkozik pedagógiai szakértőként az iskolai lemorzsolódás kérdéskörével. Hétfőtől - péntekig érhető el 8 és 16 óra között a 479-3005-ös telefonszámon, illetve a tasnadi [dot] agnesatkatped [dot] hu e-mail címen.