Útkeresés a tanár- diák, szülő konfliktusokban gyermekvédelmi szemszögből

A tanár – szülő, tanár – diák konfliktusok jelen vannak a tanári munka mindennapjaiban. A problémák között a gyermek-és ifjúságvédelmi hátterű események jelentős számban szerepelnek. A műhely során a gyermek-és ifjúságvédelem iránt nyitott tanárok munkájában felmerülő helyzetek és kérdések megbeszélésére kerül sor szakember segítségével, valamint információcsere egymással.

 
1 Kezdet 2 Kész
Jelentkezés
Ezen a felületen tud a képzésre jelentkezni.
A pedagógusoknak az igazolás kiállítása miatt feltétlenül fontos megadniuk az oktatási azonosítójukat. Akinek nincs oktatási azonosítója, írjon be 11 db 1-est.
Kérjük, hogy NE az intézmény e-mail címét adják meg, hanem a jelentkeztetett pedagógusét.
Intézmény kiválasztása (vagy fenntartó megjelölése)
• A Katolikus Pedagógiai Intézettel pedagógiai szakmai szolgáltatási szerződésben álló intézmények a listából kiválaszthatók (a székhely helysége szerinti sorrendben). Az intézmény OM azonosítóját begépelve a listaelemre ugrik a fókusz, nem kell görgetni.
• Amennyiben katolikus köznevelési intézmény fenntartója képviseletében jelentkezik a képzésre, válassza a "Fenntartó" listaelemet!
• Amennyiben nem találja a listában az intézményét, kérjük válassza a "Más intézmény (Katolikus Pedagógiai Intézettel szakmai szolgáltatásra NEM szerződött Intézmény)" listaelemet.
Kérjük adja meg az adatokat!
A képzés mindenki számára ingyenes.
utca, házszám stb.
Amennyiben katolikus köznevelési intézményfenntartó képviseletében jelentkezik a képzésre, adja meg a fenntartó nevét!

Esetmegbeszélő műhelyek 2017/2018

  1. A 2017/18 as tanév második felében ismét két alkalmommal kerül sor az esetmegbeszélő műhelyre. Egy központi és egy iskolához kihelyezett képzést tartunk. A képzések fényképeit és véleményei alább láthatóak
  2. A 2017/18 as tanév első felében két alkalommal került sor a gyermekvédelmi esetmegbeszélő műhely megtartására.

A kihelyezett - egy iskola nevelőtestülete számára tartott - műhelynap értékelését, a tanárok részletes véleményét alább olvashatja.

A központilag szervezett esetmegbeszélő műhelyen több intézmény pedagógusait fogadtuk.

Nevelőtestületi kihelyezett esetmegbeszélő műhely

A 2016/17 es tanévbenm második alkalommal került sok gyermekvédelmi esetmegbeszélő műhely megtartására.

A kihelyezett - egy iskola nevelőtestülete számára tartott - műhelynap értékelését, a tanárok részletes véleményét az alábbiakban tesszük közzé.

Az intézményeket bátorítjuk, hogy a hasznos, és jövőre is meghirdetésre kerülő, hasznos és sikeres műhelyt vegyék igénybe.

 

Esetmegbeszélő műhely

Az  első esetmegbeszélő műhely 2017.04.04.zajlott le. Várunk minden érdeklődőt az őszi műhelyre!

A vezetők által megosztott szakirodalom és a képzési lehetőségek az alábbi elérhetőségeken találhatók meg: