Figyelmeztető üzenet

Az űrlapot lezártuk, ezért nem lehet kitölteni.

Z generáció a neten - internetbiztonsági tippek a mindennapokra képzés szakmai anyagai

A szakmai nap anyagainak letöltése


MEGHÍVÓ

A szakmai napot a „Z GENERÁCIÓ” című tematikus nap keretében rendezzük meg.

A nap folyamán a közös központi előadás: Z – generáció: máshogy gondolkodnak, máshogy tanulnak… máshogy élnek?

Mi választja el az 1995-2009 közt születetteket az előttük járó évjáratoktól, és mi az, ami mégis közös? A mi hibánk, ha nem értjük egymást, vagy nekik kéne mozdulni, alakulni a közös élményekért? Kellenek-e speciális eszközök a mai fiatalok oktatásához? Miben más a gondolkodásuk, az élményviláguk, a kapcsolataik, amit értenünk kell, ha el akarjuk érni őket? Egyáltalán: miben kell tanárként rugalmasan alkalmazkodnunk, és mit tekintsünk örök, megváltoztathatatlan értéknek a pedagógiánkban?

A gyermek- és ifjúsgávédelmi szekció témája az internetbiztonság:

A résztvevők megismerkednek a fiatalok által használt legnépszerűbb online kommunikációs csatornákkal (pl. Facebook, Youtube, Instagram), alkalmazásokkal (pl. Musically, Snapchat), játékokkal (pl. Minecraft), internetes bűncselekményekkel, digitális fogyasztóvédelmi kérdésekkel. Netes fogalomtáruk olyan szavakkal bővül, mint oversharing, cyberbullying, sexting, grooming, adathalászat, lájkvadászat, internetes kihívások, influencer, youtuber, vlogger. Ezen a délutánon az elmélet és a gyakorlat találkozik.

 

A részletes program a hivatkozásra kattintva letölthető: 
Képzésért felelős: 
Képzési idő: 
5 óra
A képzés napja(i): 
2018. november 15. 10:00 - 14:30
Helyszín: 
Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest
Képzés ára: 

A képzést az Ignáci Pedagógiai Műhellyel közösen szervezi a Katolikus Pedagógiai Intézettel. A képzés valamennyi résztvevő számára ingyenes.