Zöld hírek
1. Általános információk a digitális távoktatás idejére:

- A pedagógiai intézet munkatársainak elérése: távmunka, online segítség; minden kollégának sok erőt és kitartást kívánunk. Ha bármiben tudunk segíteni, keressenek bennünket.

- Információ és tájékoztatás: munkaszervezés támogatása: vezetők, pedagógusok, szülők számára
- Digitális oktatás segítése jó gyakorlatok elérhetősége (életkor: kisgyermekektől érettségizőkig, témák: testneveléstől matematikáig, és pedagógusok és szülők szakmai segédanyagai)
 

2. Környezeti nevelési anyagok letöltésére megnyílt a lehetőség a Hangyasuli oldalán:
 

3. Fenntarthatósági Témahét elhalasztása: Jellegéből adódóan a Fenntarthatósági Témahét nagyon sok interakciót kíván a gyerekek, tanárok, szülők, önkéntesek között, így a jelen helyzetben a program eredeti célját nem tudná betölteni. A rendkívüli helyzetre való tekintettel az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2020. április 20-24. közé meghirdetett Fenntarthatósági Témahetet elhalasztja. A Témahét tervezett új időpontja 2020. október 5-9. összevonva a hagyományosan ebben az időben megrendezésre kerülő Világ Legnagyobb Tanórája fenntarthatósági programhéttel. Információk

 

4. A teremtett világ védelméről szóló enciklika közzétételének ötödik évfordulója alkalmából Ferenc pápa a Laudato si’ hét megünneplésére buzdítja a világ katolikus közösségeit május 16. és 24. között. A Szentatya erről szóló videoüzenetét március 3-án tették közzé. Az évfordulóhoz szervezett magyarországi ünnepi konferencia megtartása későbbi időpontra kerül át, aminek időpontjáról és a jelentkezésről információt fogunk adni.

 

 

 

 

 

Megosztás