A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület által létrehozott fejlesztések segíthetik a pedagógusok nevelő munkáját, tanórákra való felkészülését, vagy a foglalkozások, tanórák, szakkörök élményszerűbbé tételét.

1. óvodásoknak: gyermekhonlap.
Számos témát dolgoz fel „gyereknyelven”, illusztrációkkal, egyszerűbb játékokkal. Olyan érdekes kérdésekre keresi a választ, hogy mitől madár a madár, miért színesek a tollaik, miért vonulnak. A madarak menüpont alatt megismerkedhetünk a fecskékkel, gólyákkal és az idei év madarával, a tengeliccel is. A letölthető anyagok között http://www.csipogo.hu/letolthetoanyagok a Madártávlat folyóirat Csipogó rovatából lehet válogatni, ha színezőkre, kézműves ötletekre, játékos feladatokra van szükség. Ezek letölthető pdf formátumú dokumentumok.

2. óvodásoknak: „Sas és az ember” című mese e-book formában
A mese bemutatja a parlagi sasokra leselkedő veszélyeket és a védelmi lehetőségeket, ingyenesen letölthető táblagépre és okostlelefonra iOS operációs rendszerhez az App Store-ból: https://goo.gl/nLz9fd és androidos operációs rendszerhez a Google Play áruházból: https://goo.gl/kaaCNd .

3. tanulóknak:

  • Madárhatározó mobiltelefonos alkalmazás:
    Hazánk 157 leggyakoribb madárfaját tartalmazza. A látott madarak azonosítását 269 illusztráció és 203 hang segíti.
  • Kétéltű- és hüllőhatározó applikáció:
    A hazánkban előforduló 17 kétéltű és 18 hüllő faj terepi azonosításához nyújt segítséget 41 színes illusztrációval, 12 béka hangjával és részletes fajleírásokkal. Ha nem határozni szeretnénk, csak a fajokkal ismerkedni, erre mindkét alkalmazás esetében a „Lexikon” funkció ad lehetőséget, tudásunk tesztelésére pedig a „Játék” funkció.

 

4. pedagógusoknak:

Tudástár - folyamatosan frissülő állományokkal

Megosztás