Értékek és teremtésvédelem

Műhely témája:

A műhely célja, hogy segítse a résztvevő pedagógusokat, hogy kreatív módokon reflektáljanak az őket motiváló értékekre a teremtésvédelem területén.
A Fenntartható Fejlődési Célok fényében a Laudato Si’ enciklika tanulmányozása során a kollégáknak lehetősége nyílik arra, hogy kritikus módon összehasonlítsák e két alap dokumentumot és ennek nyomán rátekintésének az egyes célokban rejlő teremtésvédelem értékeke kiemelésére.
A műhely munkaformája csoportmunka egyéni és közös reflexió kevés elméleti előadással.

Felkészülés a Fenntarthatósági témahétre a teremtésvédelem jegyében

A tanév rendje szerint a Fenntarthatósági témahét 2019. március 18–22. között kerül megrendezésre, amely rendezvény idei fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal támogatásával megtartott trénerfelkészítésen ebben a tanévben a katolikus intézményrendszerből is részt vehetett szaktanácsadónk. Ő adja tovább a kollégáknak az információkat.

Fenntarthatósági témahét – képzés

Fenntarthatósági hétre felkészítő képzés kertében bemutattuk a Herman Ottó Vándortanösvényt, a Naphimnusz egyesület szakmai anyagait és a Magyar Környezeti Nevelésért Egyesület kiadványait.

A képzésen készült alsós, felsős és középiskolai szakmai anyagok elérhetők valamennyi iskola számra a teremtésvédelmi segédanyagok között.

A Herman Ottó Vándortanösvény kipróbálása
A Herman Ottó Vándortanösvény kipróbálása