Értékek és teremtésvédelem

Műhely témája:

A műhely célja, hogy segítse a résztvevő pedagógusokat, hogy kreatív módokon reflektáljanak az őket motiváló értékekre a teremtésvédelem területén.
A Fenntartható Fejlődési Célok fényében a Laudato Si’ enciklika tanulmányozása során a kollégáknak lehetősége nyílik arra, hogy kritikus módon összehasonlítsák e két alap dokumentumot és ennek nyomán rátekintésének az egyes célokban rejlő teremtésvédelem értékeke kiemelésére.
A műhely munkaformája csoportmunka egyéni és közös reflexió kevés elméleti előadással.

Felkészülés a Fenntarthatósági témahétre a teremtésvédelem jegyében

A képzés napja(i): 
2019. február 25. 10:0014:30
Helyszín: 
Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest

A tanév rendje szerint a Fenntarthatósági témahét 2019. március 18–22. között kerül megrendezésre, amely rendezvény idei fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal támogatásával megtartott trénerfelkészítésen ebben a tanévben a katolikus intézményrendszerből is részt vehetett szaktanácsadónk. Ő adja tovább a kollégáknak az információkat.

A képzési nap folyamán a résztvevő pedagógusok megismerkedhetnek az idei témahét konkrét tematikájával, a kidolgozott óravázlatok megvalósításának lehetőségeivel Betekintést kapnak a programhoz kapcsolódóan felkínált pályázatokról, tanulói és tanári versenyekről és mindarról a további anyagi és szakami lehetőségről, amit segítségként igénybe tudnak venni a témahét sikeres megvalósításához.

A képzési nap folyamán a péceli katolikus iskola teremtésvédelmi jógyakorlatával is megismerkedhetnek a résztvevők. Így a Fenntarthatósági témahét teremtésvédelmi szempontú megvalósítására is kapnak ötleteket.

A részletes program a hivatkozásra kattintva letölthető: 
Képzésért felelős: 
Képzési idő: 
5 óra
Képzés ára: 

A képzések a Katolikus Pedagógiai Intézettel pedagógiai szakmai szolgáltatási szerződésben álló intézmények pedagógusai számára ingyenesek, egyéb esetben 5.000 Ft/fő/alkalom díjat számlázunk.

Fenntarthatósági témahét – képzés

Ma kezdődött a fenntarthatóségi témahét az általános és középiskolákban.

A témahét  hivatalos segédanyagai itt találja.

Katolikus Pedagógaii Intézetban készült alsós, felsős és középiskolai szakmai anyagok elérhetők valamennyi iskola számra a teremtésvédelmi segédanyagok között.

 

 

A Herman Ottó Vándortanösvény kipróbálása
A Herman Ottó Vándortanösvény kipróbálása