Próbáljuk ki a „Zöld lelkiségi eszközkészlet” -et! Teremtésvédelmi, gyakorlatorientált műhelymunka tanárok számára

A fenntarthatóság nem csak tudásról, szabályozásról, életmódról szól, hanem valami ennél sokkal többről is: lelkiségről, önismeretről, spirituális viszonyról a teremtett világgal kapcsolatban. Ennek a spirituális viszonynak a fejlődését segítő eszközkészletet fejlesztett az Ignáci Pedagógia Műhely, amelyet most publikáció előtt szeretne megismertetni és megvitatni azokkal, akik jövőbeni használói lehetnek: középiskolai tanárok és gimnazista korú fiatalokkal foglalkozó ifjúsági vezetők.

Felkészülés a Fenntarthatósági témahétre a teremtésvédelem jegyében

A tanév rendje szerint a Fenntarthatósági témahét 2019. március 18–22. között kerül megrendezésre, amely rendezvény idei fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal támogatásával megtartott trénerfelkészítésen ebben a tanévben a katolikus intézményrendszerből is részt vehetett szaktanácsadónk. Ő adja tovább a kollégáknak az információkat.

Fenntarthatósági témahét – képzés

Fenntarthatósági hétre felkészítő képzés kertében bemutattuk a Herman Ottó Vándortanösvényt, a Naphimnusz egyesület szakmai anyagait és a Magyar Környezeti Nevelésért Egyesület kiadványait.

A képzésen készült alsós, felsős és középiskolai szakmai anyagok elérhetők valamennyi iskola számra a teremtésvédelmi segédanyagok között.

A Herman Ottó Vándortanösvény kipróbálása
A Herman Ottó Vándortanösvény kipróbálása
Teremtésvédelemi képzések, Fenntarthatóság, Hírek