A vetélkedő témája:
A dualizmus kora. Magyarország története 1867–1918 között
A versenyen magyarországi és határainkon túl élő magyar középiskolások (9–12. évfolyam) vehetnek részt, akik 3 fős csapatokban képviselik iskolájukat.
A vetélkedő menete:
– Az első forduló feladatsorát a verseny honlapjáról tudják letölteni a csapatok 2017. december 7-én, csütörtökön 14 órakor, ezt kitöltés után, legkésőbb aznap 16 óráig kell visszaküldeniük.
– A második, regionális forduló feladatlapját a Kárpát-medence kijelölt városaiban töltik ki a résztvevők 2018. február 6-án.
– A szóbeli döntő a Pannonhalmi Főapátságban lesz 2018. március 23−25. között, erre a legjobb teljesítményt elért 10 csapatot hívjuk meg.
A döntőbe jutott csapatok értékes könyvjutalomban részesülnek. Az 1–3. helyezett csapatok és felkészítő tanáraik részt vehetnek a vetélkedő témájához illeszkedő nyári szakmai kiránduláson, s a felkészítő tanárok munkáját értékes tárgyi nyereményekkel ismerjük el.

A felkészüléshez ajánlott szakirodalom 2017. szeptember 25-től tekinthető meg a vetélkedő honlapján!
Jelentkezni 2017. november 30-ig a culturanostra.bences.hu weblapunkon lehet a diákok nevének, iskolájának és felkészítő tanárának megjelölésével. A jelentkezéskor e-mail-címet kérünk megadni, ahova a versennyel kapcsolatos információkat postázhatjuk. Minden jelentkező csapat önálló e-mail címmel kell rendelkezzen, mely egyben bejelentkezési névként is működik honlapunkon. A Cultura Nostra Történelmi Vetélkedő honlapján további információ érhető el a versenyről.

Hatáskör: 
Katolikus intézményeknek meghirdetett
Jelentkezők/résztvevők köre: 
Diákok
Jelentkezési határidő: 
2017. december 07
Megosztás