Kedves Kollégák!

Ebben a tanévben szeretnénk első alkalommal megrendezni a katolikus középiskolák matematika versenyét  a 9 – 12 évfolyamon tanulók számára is. A sikeres rendezés érdekében fordulunk most Önökhöz.

Az alábbiakban szeretném ismertetni a verseny struktúráját, mely az évek óta jól működő általános iskolai matematika verseny (Katolikus Iskolák Dugonics András Matematikaversenye) hagyományait folytatja:

 

1.forduló: feleletválasztós feladatok

Időpont: 2018. november 14. 14.00 óra

Helyszín: saját iskola

A tanulók munkáit az írató tanárok a megküldött megoldókulcs alapján javítják és a megfelelő (50%) ponthatárt elért tanulók dolgozatait küldik el az iskolánkba regisztrálásra.

 

2.forduló: kidolgozandó feladatok

Időpont: 2019. január 30. 14.00 óra

Helyszín: saját iskola

A tanulók munkáit az írató tanárok javítják a megküldött megoldókulcs alapján és a második fordulóba jutott tanulók dolgozatait küldik el az iskolánkba.

 

3.forduló: Döntő: vegyes logikai feladatok

Kategóriánként a 10 legtöbb pontot elért tanuló kerül a döntőbe.

Prioritás: 1. Második fordulóban elért pontszám 2. Első fordulóban elért pontszám

Időpont: 2019. április 6. 

Helyszín: Katolikus Pedagógiai Intézet, 1068 Budapest, Városligeti fasor 42.

A tanulók munkáit a helyszínen értékeljük, ezután helyben kerül sor az eredményhirdetésre. Mindenki, aki a döntőbe kerül, jutalomkönyvet kap, kategóriánként az első három helyezett külön könyvjutalomban részesül.

Kategóriák: 9., 10., 11., 12. évfolyam.

 

A feladatlapokat elektronikus úton juttatjuk el az iskolákba a KAPI-ban regisztrált címlista alapján. 

A verseny térítésmentes, jelentkezni külön nem szükséges, az első forduló feladatlapjait november elején, egy héttel a verseny előtt juttatjuk el.  

Visszajelzést kérünk az indulási szándékot illetően az alábbi e-mailcímen!

 

Elérhetőség:

  • az iskola postacímén (Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda, 4600 Kisvárda, Flórián tér 3.)
  • telefon: 06-45-405-210
  • e-mail: szlkkversenyatgmail [dot] com.

 

Kisvárda, 2018.szeptember 4.

 

    Barcsák Marianna                                        Kerezsi Béla                                              Jenei Miklós

        intézetvezető                                                 igazgató                                              verseny szervező

Eredmények:

A második fordulóba azok a tanulók jutottak, akik az első fordulóban legalább 70 pontot értek el. Az első forduló eredményét e-mailen kiküldtük a középiskoláknak, ebben a második fordulóba jutott tanulók nevei vastag betűkkel szerepelnek.

Tanulmányi versenyek hírei
Hatáskör: 
Katolikus intézményeknek meghirdetett
Jelentkezők/résztvevők köre: 
Intézmények
Jelentkezési határidő: 
2018. november 14
,