A Katolikus Pedagógiai Intézet, az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium a katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák 5-12. osztályos diákjai számára meghirdeti hetedik országos filmszemléjét.

Az ökumenikus szervezőbizottság így fogalmazta meg a filmszemle kiemelt témáját: ÚJRAJÁTSZVA - Amikor egy helyzetet szeretnénk újraélni, hogy másként léphessünk benne.

Az eddigi évekhez hasonlóan szabadon választott témájú filmek is beküldhetők. Tetszőleges lehet az alkotások műfaja is: dokumentumfilm, kisjátékfilm, etűd, animációs film, stb., azonban a pályaművek időtartama nem haladhatja meg a 8 percet. A filmek beadási határideje: 2018. május 7.

A szemle ünnepélyes, nyilvános bemutatója 2018. június 2-án, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a Sapientia Főiskola Auditorium Maximum termében (Budapest, V. Piarista köz 1.). A vetítés után a zsűri értékelés keretében kiválasztja a legjobb alkotásokat, kihirdeti a kategóriák győzteseit, és átadja a díjakat. A díjak az iskolai filmkészítést segítő videofelszerelésekből állnak, három kategóriában összesen 500.000 Ft értékű videokamera, statív, videolámpa, stb., kerül kiosztásra.

Egyéb részletek és az elmúlt filmszemlék anyagai, filmjei a szemle weboldalán találhatók: www.okudiakfilm.hu

A filmszemlével kapcsolatos bármilyen jellegű kérdéssel a szemle főszervezőjéhez, Wettstein József piarista tanárhoz lehet fordulni: wettstein [dot] jozsefatgmail [dot] com

Címke: 
Tanulmányi versenyek hírei
Hatáskör: 
Ökumenikus intézményeknek meghirdetett
Jelentkezők/résztvevők köre: 
Diákok
Jelentkezési határidő: 
2018. május 07