A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megbízásából készült szakmai kiadvány célja, hogy bemutassa a 2020-tól elindult új szakképzési rendszert, kiemelt figyelmet fordítva a duális képzőhelyek szakirányú oktatásban betöltött szerepére. Az új rendszer fogalmainak tisztázása után a szakképzés új intézményi szerkezetét a technikumok, szakképző iskolák mellett a szakgimnáziumok, szakiskolák és szakképző intézményeken kívüli felnőttképzésre is tekintettel írja le a könyv. A szakmai oktatás szakaszait, helyszínét és az ahhoz kapcsolódó jogviszonyokat bemutatva részletesen kitér a duális képzőhely szakirányú oktatással összefüggő feladataira. Külön fejezetet szentel a kiadvány a szakirányú oktatás finanszírozásának, a szakképzési hozzájárulás megállapításának, elszámolásának. A Kitekintés fejezet a duális képzés és a felsőoktatás kapcsolatával foglalkozik. A témában való további tájékozódást jogszabályi háttér, kapcsolódó honlapok bemutatásával segítik a szerzők.

Készítette: Matlné Kisari Erika, Kajdy József, Piacsek László, Szekesztette és lektorálta: Kárpát Kinga, Mádai Henriett, dr. Klész Tibor, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, Budapest, 2020 októbere

A kiadványt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megbízásából  2021.09.01-el aktualizálták. Az aktualizált változat innen érhető el.

Megosztás