Mindannyian nehezen küzdünk meg felnőttként, pedagógusként, szülőként is az autizmus spektrumzavarral. „Pedig mi, felnőttek vagyunk azok, akik megtanítjuk a gyerekeknek, fiataloknak, hogy hogyan kell viszonyulniuk azokhoz a társaikhoz, akik mások, mint ők. De hogyan tudunk megtanítani valami olyat, ami nekünk sem komfortos?”- teszi föl a kérdést bevezetőjében egy autizmus spektrum zavarral küzdő gyermek édesanyja, Gömbösné Hideg Viktória, aki a Sorsfordító című kisfilmet népszerűsíti. A film, ami valójában játékfilm, ebben a nehéz témában kínál segítséget, gondolatébresztő beszélgetést azoknak, akiket a probléma érdekel, vagy érint.

Egy autista és egy mozgássérült kisfiú fiktív történetén keresztül találkozhat a néző a tizenéves autista fiú sajátos világával, elfogadás iránti vágyával és iskolai közösségével. A film közben találkozik a néző a szokásostól eltérő, furcsa gondolkodásmódot, érzékelést, miközben szembesülhet  a mássággal élők nehéz helyzetével.

„A Sorsfordító a gyerekközösségek számára furcsa autista kortársak könnyebb megértését és elfogadását elősegítő, érzékenyítő beszélgetésre alkalmas, témaindító kisfilm.”- írja ajánlójában az alkotó csapat tagja.

Forrás: http://www.osztalyfonok.hu/cikk.php?id=1847

Megosztás

Kérjük, hogy támogassa idén is adójának egyházi 1%-ával a Magyar Katolikus Egyház szolgálatát.