Az önismeret elengedhetetlen része az ember személyiségének. Egy pedagógusnak különösen magas szinten kell ezzel a képességgel rendelkeznie. Általa értjük meg ugyanis, magunkat, a másik embert, a cselekedeteinket, azt, hogy mit miért teszünk, miért viselkedünk úgy bizonyos gyermekekkel, másokkal pedig másként. Hiába a legmagasabb szintű módszertani felkészültség is, ha az ember igen szövevényes lényét nem helyesen ismerjük, nem értjük. 

Ehhez (az önismeret egy részéhez) ad segítséget a Harmat Kiadónál „Harmóniában múltunkkal, jelenünkkel, jövőnkkel" címmel megjelent könyv. A szerző, Tapolyai Emőke pszichológus, coach. „Ha egy kicsit el tudunk feledkezni önmagunkról és rá tudunk csodálkozni arra, hogy Isten – aki mindent ért és tud és ura minden részletnek – szeret és megváltott minket: beindul valami elengedés a múltunk, a sebeink felé.” A könyv tartalma három fő téma köré csoportosul: MÚLT- Hálával a múltér; JELEN- Elégedetten  a jelenben; JÖVŐ- Reménnyel a jövő felé. És a zárszó arra biztat: Még nincs vége!

A könyv bemutatójára 2017. október 20-án 18 órkor kerül sor a D18 Kávézó és Könyvesboltban, ahol Hamar Dávid beszélget a szerzővel. 

„A Harmóniában múltunkkal, jelenünkkel és jövőnkkel egy hiánypótló mű. A hiánymotiváltság talán már több olvasónk számára ismerős pszichológiai fogalom. Veszteségeink, negatív tapasztalataink arra tanítanak: hiába reménykedünk egy szebb jövőben. Az ismert előadó azonban rámutat: van kiút ebből a reménytelen állapotból, nem kell, hogy gúzsbakössön bennünket a múltunk és a jelenünk. A hiánnyal együtt lehet élni, mégpedig Isten által, az iránta való hálával a szívünkben."- E mondatokkal ismerteti a Harmat Kiadó a könyv témáját. 
 

Forrás: Harmat Kiadó

Megosztás

Kérjük, hogy támogassa idén is adójának egyházi 1%-ával a Magyar Katolikus Egyház szolgálatát.