Logikai játékok és feladatok gyűjteménye található azon az oldalon, ahol sok-sok játékkal egybekötve kicsit és nagyot szórakoztathat és késztethet gondolkodásra egy-egy feladat megoldása. 

"A gyermekek kíváncsiságuk által fedezik fel a világot. A kíváncsiságot életben kell tartani, mert ha az megszűnik, vége a megismerés, a tapasztalatszerzés, a tudás iránti vágynak. Megszűnik a tanuláshoz szükséges motiváció....Hol tartana a világ a kíváncsiak nélkül? Gondoljunk csak Leonardo da Vincire, Edisonra, Kőrösi Csoma Sándorra, Madame Curie-re, Flemingre, Szentgyörgyi Albertre vagy Neumann Jánosra! Ők csak néhányan a kíváncsiak közül. Mi lett volna velük, ha csak kész sémák szerint gondolkodhattak volna? Mi lett volna, ha a kíváncsiságuk, a kreativitásuk, a „normálistól eltérő” gondolkodásuk nem hajtja őket? Mi lesz a mi gyerekeinkkel, ha nem fognak kérdezni többé? Ha megszűnnek a kérdések? Ha nem lesz több ki?, mi?, mikor?, hova?, mennyi? és miért?"- teszi fel kérdést a http://www.tani-tani.info - A kíváncsiságtól a kritikai gondolkodásig című cikkében Sarlós Erzsébet, aki sakk-logika tantervfejlesztő, és aki sikerrel valósította meg és valósítja meg mind a mai napig a logika fejlesztését. Mindenkinek szükséges a gondolkodását fejleszteni, akár magas intelligencia szintű, akár gyenge, akár "rossz gyerek", akár mintatanuló. Hiszen mihelyt megszűnik a kíváncsiság, megszűnik a kreativitás, és eltűnnek az új megoldási lehetőségek. A tapasztalati úton megszerzett tudásra, a gondolkodásra, a kísérletezésre, „szöszmötölésre” lenne szükség, arra, hogy saját tempóban tanuljanak a gyerekek, hogy kérdezzenek, felfedezzenek. (A teljes cikk, amelyik a logika fejlesztésének fontosságán kívül a sakk-logika oktatás alapelveit, célját és annak jótékony hatását is kifejti és részletezi, letölthető innen.)

Ezt a logikai gondolkodást támogatja és segíti játékos formában a http://www.logikaifeladatok.hu oldal, ahol minden készséget és adottságot igénybe véve, megmozgatva és fejlesztve azokat, a játszva tanulás lehetőségét élvezve válogathatnak az oldalra ellátogatók a remek grafilogikai feladványoktól kezdve, a logisztrikon át, az online játékokig.

Megosztás

Kérjük, hogy támogassa idén is adójának egyházi 1%-ával a Magyar Katolikus Egyház szolgálatát.