Sean Covey: A vidám gyerek 7 szokása, Harmat Kiadó 2015
A szerző édesapja, Stephan R. Covey világhírű könyvét ültette át előbb a fiatalok, majd a gyerekek élethelyzetére.
Ez a könyv segít a gyerekeknek megmutatni, micsoda erő rejlik abban, ha olyan alapelvek szerint élünk, mint amilyen a felelősségvállalás, mások tisztelete, csapatmunka, kiegyensúlyozottság.

Ahogy a fizikai világot törvények irányítják, úgy az emberi életet is bizonyos szabályok, alapelvek vezérlik. Ezek az alapelvek egyetemesek és örök érvényűek, amire ma óriási szükség van.
Megtanít a gyerekeknek egy olyan nyelvet, amelyet eredményesen használhatnak a szüleikkel és a tanáraikkal való kapcsolatukban. A gyerekek magukra ismerhetnek a héttölgyesi barátokban. Az emlékezetes szereplők történetein keresztül könnyedén megértik, hogy saját hétköznapjaikban hogyan alkalmazhatják a 7 szokást.
Ahogy átlapozzuk a könyvet, észrevehetjük, hogy minden történet egy-egy szokást illusztrál. A történetek után a Szülőknek című oldal szövegfeldolgozást segítő javaslatokat és kérdéseket (Beszélgessünk!) tartalmaz, valamint ötleteket, amelyek elindítják a gyerekeket a szokás alkalmazásában (Apró léptek). A könyv végén található ábra (A 7 szokás fája) a szokások rendszerét mutatja be.
Lapozzon bele a könyvbe itt.

Megosztás

Kérjük, hogy támogassa idén is adójának egyházi 1%-ával a Magyar Katolikus Egyház szolgálatát.