Kedvezményes belépés a Fővárosi Állat- és Növénykertbe

A Fővárosi Állat- és Növénykert, kedvezményes belépést biztosít az Állatkerti környezetben tanulni vágyó óvodás és iskolás csoportoknak és kísérőiknek.

A csoportoknak Zoopedagógiai foglalkozások igényelhetőek.

Belépési kedvezmény pedagógusok egyéni látogatásához: Pedagógusok egyéni látogatásuk alkalmával, érvényes pedagógusigazolvány vagy igazolvánnyal egyenértékű igazolás felmutatása mellett, 2500,- Ft/fő áron szakmai belépőjegyet, kitöltött Pedagógus regisztrációs lap bemutatásával pedig, 200,- Ft/fő áron, pedagógus regisztrációs jegyet vásárolhatnak.  A regisztrációs lapot az iskola pecsétjével el kell látni. A kedvezményes jegy nem átruházható, a kedvezmény visszavonásig érvényes!

További információ az állatkert honalpján

Információ tanítóknak, Környezetismeret

Alsó tagozatos képzések

  • Az intézmények számára a pedagógusok jelentkezésének összegyűjtéséhez letölthető segédtáblázatot készítettünk, amely segítségével intézményi bejelentkezést követően rögzíthetik a jelentkezéseket.  Ebben az esetben a későbbiekben visszakereshetik és megnézhetik a rögzített jelentkezéseket. Szükség esetén a pedagógusok közvetlenül is tudnak jelentkezni, de a jelentkezőnek nyilatkoznia kell arról, hogy az intézmény vezetőjének a beleegyezésével vesz részt a képzésen. 
  • A visszaigazoló e-mailt követően a honlapon a Naptárban is meg tudja nézni, hogy pontosan mikor és hol kezdődik a képzés, amelyre jelentkezett. 

  • Képzéseink jelentős része létszámkorlátos. A létszám feletti jelentkezők várólistára kerülnek, őket erről értesítjük. – Időben jelezze intézményében a képzésen való részvétele szándékát, kerülje el a várólistát!
  • Ajánlott jelentkezési határidő: 2019. október 4.​
  • A képzéseket előbb is lezárjuk, ha a létszám betelt. Amennyiben az adott képzés indítása előtti 10. naptári napon a jelentkezések alapján nincs meg a résztvevői minimum létszám, a képzés nem kerül megtartásra, és a jelentkezőket erről e-mailben értesítjük.

  • Letölthető a 2019/20-as tanév első félévére szervezett alsó tagozatos képzések listája.

Ha nincs találat, akkor törölje a szűrési feltételeket!
Képzés megnevezése, információ és jelentkezés Dátum Képzési idő Helyszín Célcsoport Kulcsszó Jelentkezés Változás
1-8. évfolyamon tanító angoltanárok szaktárgyi képzése a nyelvtanároknak szervezett tematikus nap keretében 2019. november 25. 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Pedagógus 5-8., Pedagógus 9-14., Pedagógus 1-4. Angoltanár Nyitott
1-8. évfolyamon tanító némettanárok szaktárgyi képzése a nyelvtanároknak szervezett tematikus nap keretében 2019. november 25. 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Pedagógus 5-8., Pedagógus 9-14., Pedagógus 1-4. Némettanár Nyitott
Ének-zene 1-4. osztály: Játék a zenével 2019. november 27. 5 óra Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola, Budapest Pedagógus 1-4. Ének-zene tanár Nyitott
LearningApps, azaz Tankocka 2019. november 27. 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Pedagógus 5-8., Pedagógus 9-14., Pedagógus 1-4. IKT képzések Lezárt A létszám betelt.
Magyar nyelv és irodalom II. 1-4. osztály: Az írás képességének fejlesztése 2019. december 03. 5 óra Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, Budapest Pedagógus 1-4. Magyartanár Lezárt A létszám betelt.
Matematika I. 1-4. osztály: Poliuniverzum = matematika + művészet + játék 2019. november 21. 5 óra Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola, Budapest Pedagógus 1-4. Matematikatanár Lezárt A létszám betelt.
Matematika II. 1-4. osztály: Nem csak játék a játék - Miért jók és mire használhatók a társasjátékok matematikaórán 2019. november 28. 5 óra Reménység Katolikus Általános Iskola, Budapest Pedagógus 1-4. Matematikatanár Lezárt A létszám betelt.
Mesterpályázat védése 2020. január 09. 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Pedagógus 5-8., Pedagógus 9-14., Pedagógus 1-4. Nyitott
Rajz - Technika 1-4. osztály: Alkotó gyermek- alkotó élet; a kézművességtől a mozgóképig 2019. december 05. 5 óra Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Budapest Pedagógus 1-4. Rajztanár Nyitott
Stresszkezelés segítése tanároknak 2019. november 22. 5 óra Katolikus Pedagógiai Intézet, Budapest Pedagógus 5-8., Pedagógus 9-14., Pedagógus 1-4. Nyitott

TANÍTÓ módszertani folyóirat online oldala

2015. szeptember 1-én útjára indult a TANÍTÓ módszertani folyóirat online oldala.

www.tanitonline.hu

A honlapon többek között található feladatbank, kézikönyv, az archívumban régi TANÍTÓ lapszámok.

Az új lapszámok megrendeléséről is tájékozódhatunk a honlapon.

Információ tanítóknak

Kutyás terápiás foglalkozásvezető képzés

Képzésajánló:
„A kutyás terápia fejlesztési lehetőségei óvodásoknál és kisiskolásoknál”
Ismertető letöltése innen (15 MB) 2015.
További információ:
Lakos Judit, szakvizsgázott gyógypedagógus

06-20-4398249
hjuczusatgmail [dot] com

Információ tanítóknak

A „katolikus helyi tanterv minta 2012” óraterve

A KaPI kerettantervi szakértői munkacsoportja az EMMI kerettanterv alapján, annak szükséges kiegészítésével, az eredeti forma és tartalom megtartásával készíti el a „Katolikus helyi tanterv minta 2012” dokumentumot. Az elkészült helyi tanterv minták 2013. január közepétől letölthetőek  honlapunkról. Természetesen az ajánlások nem kötelezőek, az iskolák az EMMI kerettanterv más alkalmazásával is elkészíthetik saját helyi tantervüket. A minta segítséget kíván adni az intézményeknek saját helyi tantervük elkészítéséhez. 

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 26.§ (2) szerint: „Az iskola pedagógiai programjának részeként … a miniszter által kiadott kerettanterveket kiegészítve helyi tantervet készít.” A helyi tanterv megnevezi a felhasznált kerettantervet és „rendelkezik a kerettantervben meghatározott, a kötelező és nem kötelező tanórai foglalkozások időkerete legfeljebb 10 %-ának felhasználásáról”. A katolikus intézmények számára a helyi tantervi ajánlás a fentiek figyelembevételével a „Katolikus helyi tanterv minta 2012” óraterve alapján készül. 

Tantervek, Információ tanítóknak