Komposztünnep 2018

Óvodai és iskolai csoportok, civil szervezetek, közösségi kertek illetve képzőművészeti alkotó közösségek jelentkezését várjuk! 

XXVIII. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti verseny

Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny

A 2018/2019. tanévre az 5-6. osztályos tanulók részére meghirdetett XXVII. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Versenyre 2019 március elejéig lehet nevezni.

Nyilvános az új NAT tervezete

Az új Nemzeti Alaptanterv tervezete megjelent, és ahhoz szakmai véleményket gyűjtenek készítői. A NAT tervezet letölthető.
 

30+

A pályázat keretében 72 db kihelyezett képzés megtartására kerül sor 2018/2019-es tanévben. Július 2-ig valamennyi pályázót értesítettük az eredményről.

Naptár funkció

A honlap alsó részében található naptárban megjelennek az Intézet képzései, konferenciái és egyéb programjai, ezzel is szeretnénk segíteni a programok keresésében.

 

20 éves jubileum - 2017. október 6.

Köszönjük minden velünk ünneplőnek a szentmisén és gálaműsoron való részvételt! Szeretettel gratulálunk kitüntetettjeinknek! Figyelmükbe ajánljuk a  Magyar Kurir híradását és képgalériáját.

30+ pályázat eredménye

A pályázatra érkezett nagyszámú jelentkezés alapján a tervezett 30 képzés helyett 40 kihelyett képzés megtartására kerül sor a 2017-es év tavaszán.

Akkreditált képzéseink Miskolcon

Drámapedagógia és haladó kommunikációs tréning indul Miskolcon. A képzésekre intézményen keresztül a Renovabis pályázat keretében, vagy egyénileg a Renovabis pályázat keretén kívül is lehet jelentkezni.

Gyermekvédelmi téma a dublini családok világtalálkozóján

Hogy változik meg viselkedésünk az interneten? A kiberpszichológus a gyermekek védelmében emel szót

A dublini a Családok IX. Világtalálkozóján Mary Aiken kiberpszichológus, a Geary-intézet munkatársa, a dublini egyetem (UCD) oktatója, az Europol Európai Kiberbűnözés Elleni Központjának tudományos tanácsadója Jóra fordítani a technológiát – Hit, család és technológia címmel tartott előadást a dublini családtalálkozón.

Teremtés hete 2018.

2018 szeptember 30 - október 8 között zajlotta Teremtés hete - Közösségben a teremtett világért
„Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.” (Mt 18,20) mottóval.

A teremtésvédelmi ökumneikus segédaanyag letötlhető

 

Pályázat tanulmányi versenyek támogatására

Pályázati kiírás versenyszervezés támogatására 2019-es gazdasági évre

Pályázatot hirdetünk tanulmányi versenyek támogatására.

A legalább öt éves hagyománnyal rendelkező, a Katolikus Pedagógiai Intézettől más támogatásban nem részesülő, országos tanulmányi versenyek költségeinek kiegészítésére, legfeljebb 200 000 Ft összegre lehet pályázatot benyújtani.

A pályázatot a honlapunkon elhelyezett űrlapon lehet beküldeni

A pályázatok benyújtásának határideje: 2018. október 28.

A pályázatok elbírálásának szempontjai:

  • csak országosan meghirdetett versenyek szervezését támogatjuk,
  • legalább öt éves hagyománnyal rendelkezzen a verseny,
  • a pályázó intézménynek saját, illetve egyéb pályázati forrásból kell fedezni a verseny költségeit reális költségvetés alapján,
  • két azonos témájú pályázat esetén a nagyobb hagyománnyal rendelkező verseny támogatását helyezzük előtérbe,
  • a pályázatok elbírálásáról 2018. november 30-ig értesítést adunk; a nyertes programok és intézmények névsorát közzétesszük az Intézet ( www.katped.hu) honlapján,
  • a nyertes pályázókkal az Intézet megállapodást köt, amelynek aláírása után a pályázaton nyert összeget a verseny megvalósulása után az intézmény számára átutal.

A támogatás felhasználásáról beszámolót kell benyújtani az alábbiak szerint:

  • A megvalósult program értékelését (eredmények, résztvevők és a bevont pedagógusok száma, tanulságok) szöveges beszámoló formájában kérjük.
  • A nyertes pályázókkal az Intézet szerződést köt, a nyert összeg elköltéséről a pályázóknak tételes összesítést kell készíteni! A pályázó nevére kiállított, hitelesített számlák és pénztári bizonylatok másolatait csatolnia kell a költségösszesítőhöz!
  • A beszámolót és a költségösszesítőt elektronikus úton a palyazatatkatped [dot] hu (subject: P%C3%A1ly%C3%A1zat%20tanulm%C3%A1nyi%20versenyek%20t%C3%A1mogat%C3%A1s%C3%A1ra) címre, postai úton a Katolikus Pedagógiai Intézetbe (1406 Budapest Pf. 68.) kell elküldeni a verseny döntőjét követő 10 nap során.
  • Kérjük az e-mail tárgyrovatába, illetve a borítékra írják rá: Versenytámogatás 2018-19.

Budapest, 2018. szeptember 26.

Barcsák Marianna

intézetvezető

 
1 Kezdet 2 Kész
Intézmény
Magyarországon a bankszámla száma kettőször, vagy háromszor nyolc karakter.
Verseny
Ft
Maximum 200.000 Ft-ra lehet pályázni.

Katolikus Középiskolák Matematika Versenye

Ebben a tanévben szeretnénk első alkalommal megrendezni a katolikus középiskolák matematika versenyét  a 9 – 12 évfolyamon tanulók számára is.

Kutatók éjszakája

Szeptember 28-án és 29-én lesz a kutatók éjszakája, amikor számos helyszínen ismerkedhetnek a diákok és tanárok a kutatói munka szépségeivel és izgalmával.

Dugonics András Matematika Verseny 2018/19

Ebben a tanévben is szeretnénk megrendezni a katolikus iskolák matematika versenyét a 4 – 8. évfolyamon tanulók számára.

Renovabis pályázat elszámolás 2018

Letölthető a honlapunkról a pályázat elszámolásához szükséges Excel táblázat. Kérjük, figyelmesen olvassák el a kitöltési útmutatót!

A kitöltött Excel táblázat és a postán küldendő dokumentumok beküldési határideje is: 2018. november 25.

Elektronikus beküldési cím: renovabisatkatped [dot] hu

Zöld hírek 2018 szeptemberére

Felkínált lehetőségek: A világ legnagyobb tanórája; Környezetvédelmi pályázat, Energiaközösségek program, Erdővarázs

Nemzetközi keresztény iskolai vezetőképző

A bécsi Kirchliche Pädagogische Hochschule a New York-i Fordham Egyetemmel együttműködve a 2019/20-as tanévben is meghirdeti angol, illetve német nyelvű vezetőképzőjét a keresztény oktatási intézmények pedagógusai számára.

Óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység

Óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység  - Tájékoztató Sikóné Bartos Edina, EMMI gyermekjóléti alapellátási referens 2018. június 6-i tájékoztatója és EFOP -3.2.9-16 pilot projekt alapján:

27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny

A versenyen öt katolikus gimnázium diákjai szerepeltek, akik első és második díjat és kiemelt dícséretet kaptak. Május 5-én 14 órától ünnepi köszöntőt mond - és a díjak átadásában is közreműködik - Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter és Dr. Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke. Középiskolai csoportok számára is nyitott a program május 5. 10 órától május 6. 14 óráig, helyszín: Ericsson K+F Központ, 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 11.

Zöld Jeles Napok - Európai akció

2018-ban az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatósága akciót hirdetett meg a Natura 2000 Nap alkalmából egész Európa számára.

Az akció kapcsolódik a 2018-as tavaszi zöld jeles napokhoz:

Oldalak