Akkreditált pedagógus- továbbképzés intézményvezetők számára

"Tréning jellegű felkészítés a keresztény vezetésre az egyházi köznevelési intézményekben" címmel 30 órás akkreditált pedagógus- továbbképzést hirdetünk 2018. november 13-15. között Leányfalun. 

Beszámoló a Katolikus Iskolák Természetismeret Versenyéről - 2017/2018

A  verseny 2018. április 14-én zajlott Piliscsabán a Páduai Szent Antal Általános Iskola és Gimnázium  és Alapfokú Művészeti Iskolában. 

Naptár funkció

A honlap alsó részében található naptárban megjelennek az Intézet képzései, konferenciái és egyéb programjai, ezzel is szeretnénk segíteni a programok keresésében.

 

20 éves jubileum - 2017. október 6.

Köszönjük minden velünk ünneplőnek a szentmisén és gálaműsoron való részvételt! Szeretettel gratulálunk kitüntetettjeinknek! Figyelmükbe ajánljuk a  Magyar Kurir híradását és képgalériáját.

Kihelyezett képzések a katolikus közoktatási intézményekben: 30+ pályázat

A kihelyezett képzéseink célja: minél több pedagógus részvételének biztosítása.

A pályázat időtartománya: a 2018/2019-es teljes iskolai tanév.
A pályázat benyújtásának határideje: 2018. június 25.
A nyertesek közzététele: 2018. július 2.

A résztvevők köre:
A Katolikus Pedagógiai Intézettel pedagógiai szakmai szolgáltatási szerződésben álló intézmények.

A pályázat jellege:
Egy intézmény legfeljebb 3 képzésre nyújthat be pályázatot. 
A pályázat keretében valamennyi képzésnél megjelölendő a telephely, ahová a képzés megszervezését az intézmény kéri.
A képzések a katolikus közoktatási intézmények pedagógusai számára ingyenesek.

A pályázó intézmény vállalja, hogy
lehetőséget teremt intézménye pedagógusai számára a részvételre,
ingyenesen biztosítja az infrastrukturális feltételeket (terem, előadói számítógép, projektor, egyes képzéseknél speciális feltételek),
javaslatot tesz a képzés időpontjára, több időpontot is megadva (a későbbiekben a nyertesekkel ezt egyeztetjük, pontosítjuk),
biztosítja a képzésnél megadott minimális létszámot.  (Lehetőség van arra is, hogy a környékükön lévő katolikus intézményekkel együtt pályázzanak növelve ezzel a nyerés esélyét. Ebben az esetben az az intézmény nyújtsa be a pályázatot, amelyik a képzési helyszínt biztosítja, a társult intézmények adatait tüntesse fel a pályázatban.)

A Katolikus Pedagógiai Intézet vállalja, hogy
megszervezi a képzést, képviselteti az Intézetet és biztosítja az adminisztrációt,
fedezi a képzési költségeket (előadói díj, segédanyagok).

A pályázat beadásának módja:
Az egyes képzésekre külön-külön űrlap beadásával lehet pályázni. A beadott pályázatok tartalma a beadási határidőig módosítható abban az esetben, ha az űrlapot bejelentkezve küldték be.
A pályázat értékelésében előnyt élveznek azok az intézmények:
ahol több katolikus intézmény összefogásával valósulhat meg a képzés.

Az eredmény közzététele:
A pályázatok eredményét Intézetünk honlapján tesszük közzé. Valamennyi pályázónkat értesítjük arról, hogy nyert / nem nyert a pályázata.

30+ pályázat eredménye

A pályázatra érkezett nagyszámú jelentkezés alapján a tervezett 30 képzés helyett 40 kihelyett képzés megtartására kerül sor a 2017-es év tavaszán.

Óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység

Óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység  - Tájékoztató Sikóné Bartos Edina, EMMI gyermekjóléti alapellátási referens 2018. június 6-i tájékoztatója és EFOP -3.2.9-16 pilot projekt alapján:

A "Boldogasszony Éve" kreatív műveltségi vetélkedő döntője

Június 6-án zajlott a "Boldogasszony Éve"  kreatív műveltségi vetélkedő döntője a Katolikus Pedagógiai Intézetben. A versenyző diákoknak számos kreatív feladattal (pl. szerepjáték, állókép, illetve templomi hirdetés készítése) kellett megbirkózniuk, kamatoztatva az 1947/48-as Boldogasszony Évéről és a korabeli magyarországi Mária-kultuszról szerzett ismereteiket. Az első helyet idén a budapesti Szent Gellért Katolikus Általános Iskola egyik csapata szerezte meg a pécsi Ciszterci Rendi Nagy Lajos Gimnázium és a péceli Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola diákjai előtt.

27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny

A versenyen öt katolikus gimnázium diákjai szerepeltek, akik első és második díjat és kiemelt dícséretet kaptak. Május 5-én 14 órától ünnepi köszöntőt mond - és a díjak átadásában is közreműködik - Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter és Dr. Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke. Középiskolai csoportok számára is nyitott a program május 5. 10 órától május 6. 14 óráig, helyszín: Ericsson K+F Központ, 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 11.

Zöld Jeles Napok - Európai akció

2018-ban az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatósága akciót hirdetett meg a Natura 2000 Nap alkalmából egész Európa számára.

Az akció kapcsolódik a 2018-as tavaszi zöld jeles napokhoz:

Szóval – zenével – (mozgó)képpel a Bibliáról

A Sapientia Hittudományi Főiskola 2018. június 27- június 30. között 40 órás akkreditált pedagógus továbbképzést hirdet meg. Részletes információ a főiskola honlapján található.

Katolikus iskola nyerte a Fenntarthatósági Témahét Nyitórendezvényén a legaktívabb iskola díjat

Gratulálunk a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumának, amely a 2017. évi témahéten megrendezett sokféle és sokszínű fenntarthatósági programjával a legaktívabb iskola Zöldtündér díját nyerte el a 2018. évi Fenntarthatósági Hét Nyitórendezvényén.

Pályázat igazgatói állásra

A Ciszterci Rend mint intézményfenntartó meghirdeti a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának igazgatói álláshelyét.

2018. évi Fenntarthatósági Témahét tervezett programjai

2018. évi Fenntarthatósági Témahét tervezett programjai:

A 2018. évi Fenntarthatósági Témahét 2018. április 23-27. között kerül megrendezésre. A program célja a Föld Napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztése iskolai keretek között.

Családok éve 2018.

Az EMMI a családok éve alkalmából szabadvers pályázatot hirdetett. A pályázati felhívás letölthető, a beadási határidő: 2018. május 11.

Szent Gellért Ösztöndíj - 2018. pályázat nyertesei

A Szent Gellért Ösztöndíjat 2018-ben a PPCHA kuratóriuma a pályázó 65 intézmény közül 53 katolikus iskola 91 tanulójának ítélte oda. 

A katolikus iskolák kitartó és áldozatos munkája gyümölcseként hátrányos helyzetű és a tanulásban, közösségi munkában, sportban vagy egyéb tevékenységben kiemelkedő tanulók 4 hónapon át havi 10.000 Ft ösztöndíjtámogatást nyertek el. Gratulálunk a nyerteseknek.

a nyertes intézmények listája

Boldogasszony Éve - kreatív műveltségi vetélkedő

A Katolikus Pedagógiai Intézet idén is meghirdeti kreatív műveltségi vetélkedőjét 7-11. osztályos diákok számára, ezúttal az 1947/48-as Boldogasszony Évéről és a korabeli magyarországi Mária-kultuszról.

Minden teremtmény az Atya gyengéd szeretetének tárgya – Ökológiai konferenciát tartottak Rómában

„Radikális ökológiai megtérés a Laudato si’ kezdetű enciklika után – Minden teremtmény, ember és nem ember belső értékének felfedezése” – ez volt a címe a Pápai Gergely Egyetemen március 7-8-án zajló nemzetközi konferenciának. Ferenc pápa üzenetet küldött a tanácskozás résztvevőinek.

a Magyar Kurír cíkke

2017/2018 tanév II. féléves képzéseink egy részére még lehet jelentkezni

A jelentkezési felület azokra a képzésekre fogad jelentkezőket, ahol még néhány hely üresen maradt. A jelentkezési lehetőséget - a képzések szabad helyeinek függvényében - a képzés megtartását megelőző 10. napig nyitva hagyjuk.

Wass Albert vetélkedő

A Tanítók Fekete István Egyesülete versenyt hirdet 3. évfolyamos tanulók számára.

Renovabis pályázat - változás

A pedagógus képzésekre vonatkozó jelentkezés beadási határideje: 2018. március 6. A 2018. évre szóló kiírás és jelentkezési lap  megjelent. 

Oldalak