Naptár funkció

A honlap alsó részében található naptárban megjelennek az Intézet képzései, konferenciái és egyéb programjai, ezzel is szeretnénk segíteni a programok keresésében.

 

20 éves jubileum - 2017. október 6.

Köszönjük minden velünk ünneplőnek a szentmisén és gálaműsoron való részvételt! Szeretettel gratulálunk kitüntetettjeinknek! Figyelmükbe ajánljuk a  Magyar Kurir híradását és képgalériáját.

30+ pályázat eredménye

A pályázatra érkezett nagyszámú jelentkezés alapján a tervezett 30 képzés helyett 40 kihelyett képzés megtartására kerül sor a 2017-es év tavaszán.

XXVI. Károly Iréneusz fizika verseny

A Katolikus Pedagógiai Intézet a katolikus egyházi gimnáziumok tanulói számára meghirdeti a XXVI. Károly Iréneusz Fizika Tanulmányi Versenyt.

Óvodavezetői értekezlet

Jelentkezés
Ezen a felületen tud jelentkezni az értekezletre.
Kérjük, egy nevet adjon meg! Amennyiben egy intézményből több személy jelentkezik, külön-külön töltse ki és küldje be az űrlapot!
Kérjük, egy működő e-mail címet adjon meg!
Intézmény kiválasztása (vagy fenntartó megjelölése)
• A Katolikus Pedagógiai Intézettel pedagógiai szakmai szolgáltatási szerződésben álló intézmények a listából kiválaszthatók (a székhely helysége szerinti sorrendben). Az intézmény OM azonosítóját begépelve a listaelemre ugrik a fókusz, nem kell görgetni.
• Amennyiben katolikus köznevelési intézmény fenntartója képviseletében jelentkezik a képzésre, válassza a "Fenntartó" listaelemet!
Kérjük adja meg a számlázási adatokat!
A képzések a Katolikus Pedagógiai Intézettel pedagógiai szakmai szolgáltatási szerződésben álló intézmények pedagógusai számára ingyenesek, egyéb esetben 5.000 Ft/fő/alkalom díjat számlázunk.
utca, házszám stb.
Amennyiben katolikus köznevelési intézményfenntartó képviseletében jelentkezik a képzésre, adja meg a fenntartó nevét!

Szent Gellért Ösztöndíj - 2018.

A PRO PAEDAGOGIA CHRISTIANA ALAPÍTVÁNY pályázatot hirdet Szent Gellért Ösztöndíj – 2018. címmel. 

Katolikus iskolák a legjobb gimnáziumok között

A HVG 2017. októberi kiadványában 15 katolikus gimnázium szerepel a legjobb száz között, miközben a katolikus gimnáziumok aránya csak 9,2 %, az itt tanulók arány pedig 9,9 %. (A HVG kiadványa a rangsort a 2015/2016-os tanév második félévének eredményei alapján állította fel, így a létszámadatok is e tanév statisztikai adatait tükrözik.)

Pályázatot hirdetünk tanulmányi versenyek támogatására

A legalább öt éves hagyománnyal rendelkező, a Katolikus Pedagógiai Intézettől más támogatásban nem részesülő, országos tanulmányi versenyek költségeinek kiegészítésére, legfeljebb 200 000 Ft összegre lehet pályázatot benyújtani.

Drogprevenciós díjat nyertek a Szent Angéla Ferences Iskola diákjai

Gratulálunk Komáromi Veronikának és Szőnyi Mírának, valamint felkészítő tanáruknak, Orbánné Kiss-Vámosi Emőkének. A diákok első helyezést értek el a Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium két tizenkettedikes diákjaiként a TANTUdSZ tantárgy-pedagógiai akadémiai program „Iskolai egészségnevelés másképpen” című pályázatán október végén.

Pályázatuk témája: Jelen – vagy? / Drogprevenció másként.

Az EDUVITAL-TANTUdSZ program dijazottjai (forrás az iskola honlapja) 

Teremtéstudatos advent - 2017.

A Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület idén is meghív a „teremtéstudatos adventre”.

Lelki szempontokkal és gyakorlati javaslatokkal szeretnék a karácsony előtti felkészülési időszakban annak a tudatosítását is segíteni, hogy mint emberek szeretetből teremtett lények, ugyanakkor pedig a teremtésért felelősek vagyunk.

részletes leírás

Bibliai kultúra

A Sapientia Hittudományi Főiskola 40 órás akkreditál pedagógus továbbképzést hirdet meg, amelyben segíti a kerettantervben szereplő bibliai ismeretek és szövegek tanítását.

Átadták a 2017. évi Pro Progressio díjakat a műszaki és természettudományi képzés népszerűsítéséért

Kilián Balázsné Raics Katalin, a Ciszterci  Rend Nagy Lajos Gimnázium tanára és Kiss Gergely Botond, a budapesti Piarista Gimnázium tanára vehette át többek között az elismerést.

Dugonics András Matematika Verseny 2017/18 tanévben.

Ismét meghirdetésre kerül a Dugonics András Matematikai Verseny katolikus iskolák 4-8. osztályos tanulói  számára.

Beszámoló a „Bencs modellt” bemutató szakmai napról

A  2017.10.16-án megrendezett gyakorlatorientált szakmai napunk  témája a lemorzsolódással fenyegetett intézményeknek szóló szakmai segítségnyújtás volt.

Gyermekhang- pályázat

November 20-a 1989 óta a gyermekek jogainak világnapja. Ebből az alkalomból az UNICEF Magyarország alkotópályázatot hirdet 7-18 éves gyermekek számára. A pályázók két téma közül választhatnak: „A világ, amelyben élünk”, illetve „Felnőttként ilyen világban szeretnék élni…”

részletek és jelentkezés

Szent Imre Vándorkehely - komplex művészeti verseny

„Ne félj, csak higgy!” mottóval a tenki Szent Imre Katolikus Általános Iskola 2017-2018-as tanévben is meghirdeti komlex művészeti versenyét.

Iskolai képzések a 2017/2018-as tanév I. félévében

Jelentkezéseket még folyamatosan fogadunk a képzésekre!

A jelentkezéshez nem szükséges felhasználónév és jelszó, a pedagógusok az Intézet honlapján, a KÉPZÉSEK menüpontban közvetlenül tudnak jelentkezni. 

Digitális Gyermekvédelmi Stratégia

A Kormány az 1488/2016. (IX. 2.) Korm. határozattal elfogadta Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiáját.

A Stratégia egyik célja, hogy a köznevelési intézmények honlapján naprakész információk legyenek elérhetők az online gyermekvédelem területén alkalmazható jogszabályokról, védelmi lehetőségekről és a médiaműveltség növelését célzó programokról.

Egyházzenei Továbbképző Napok

A Magyar Egyházzenei Társaság, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Metronom Kht. 30 órás akkreditált egyházzenei továbbképzést szervez énektanároknak, hitoktatóknak és szkólavezetőknek.

Szexuális nevelés a családban

A Faludi Ferenc Akadémia - Szexuális nevelés a családban címmel hat alkalmas zárt csoportot hirdet .

Erdők Hete október 2-8. - Közös kincsünk az erdő

Az idei a XXI. Erdők Hete, amelynek jelmondata – „Közös kincsünk az erdő” – az erdők értékeinek gazdagságára, azon belül a természeti, turisztikai és gazdasági értékek párhuzamos jelenlétére hívja fel a figyelmet. Országszerte színes programokkal várják az óvodásokat és iskolásokat is.

A népművészet szerepe az oktatásban és a nevelésben

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola egynapos továbbképzést szervez óvodapedagógusok és tanítók részére A népművészet szerepe az oktatásban és a nevelésben címmel.

Drogprevenciós képzés

A Református Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió drogprevenciós továbbképzést  hirdet pedagógusok és szociális munkások részére. Jelentkezési és további információk.

Társadalmi innovációk – Óvodai Esélypontok

Magyarország Kormányának felhívása óvodák fenntartói számára, társadalmi innovációk megvalósítása, óvodai esélypontok létrehozása a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket nevelő óvodák esélyteremtő szerepének és hátránykompenzációs képességének erősítése érdekében.

A teremtésvédelem több nézőpontból

2017. szeptember 30-án teremtésvédelmi konferenciát rendez természetről, társadalomról, felelősségről, közösségről a 72 Tanítvány Mozgalom a Bálnában.

Kutatók éjszakája

Szeptember 27-én lesz a kutatók éjszakája, amikor számos helyszínen ismerkedhetnek a diákok és tanárok a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudható, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

Oldalak