Isten hozott!

Tantárgygondozók:

  • Felső tagozat: 
  • Középiskola: Mihályi Anikó

Új, 9-10. osztályos tankönyvek bemutatása - 2021. március

2021. március 11-én mutattuk be a kollégáknak az idén elkészült, és tankönyvlistára került 9. és 10. osztályos magyar irodalom tankönyveket.

A szerzők: Dr. Sályiné Pásztor Judit, Osztroluczky Sarolta és Rédai Gergely nagy lelkesedéssel és szakértelemmel mutatták be az új műveket.

A jövő tanévtől az iskolák megrendelhetik ezeket a könyveket - az ezzel kapcsolatos további információk a honlapunk- hírek rovatában található.

Üdvözlettel: Mihályi Anikó tantárgygondozó 

Általános iskolai magyartanárok képzése - 2021.április 14.

Idei képzésünk címe: "Merjük feszegetni a tantárgyi határokat!"   Mítosz: - a történelemórán, - drámapedagógia segítségével: játék, szórakozás, önismeret, -  kortárs irodalom kapcsolódása.

Ajánlott kortárs irodalomi művek a felső tagozat számára: Zalán Tibor: A rettentő görög vitéz, Szabó Borbála: János vitéz kód, Frank Márton: Páratlanok.

 

Üdvözlettel: Rádiné Erdályi Mária

Továbbképzés 2012. március 20-án.

Tantárgygondozó: Dr. Várkonyi Gáborné 

Pethőné Nagy Csilla: Az olvasásfolyamat - szakaszos olvasás

A portfólió mint az individuális, kutató szemléletű tanulás és mint a fejlesztő értékelés egy lehetséges módszere 

Két linket ajánlok kollégáim figyelmébe (nem csak magyarosoknak):

http://www.arkadia.pte.hu/

Ez egy digitális módszertani felület. Célja, hogy a tudomány fejleményeit napra készen vigye be a közoktatásba, egyelőre irodalomból és történelemből.

Tematikus számokból áll, mint egy folyóirat, a tudományos ismeretterjesztő cikkeket egyetemi oktatók írják, hozzájuk közoktatásban dolgozó kollégák írnak tanítható tananyagokat, modulokat. Szakács Emília kolléganő, a pécsi Szent Mór Katolikus Iskolaközpont tanára is több anyagot írt ide.

http://modszerver.babits.pte.hu/

Ez is egy digitális módszertani felület, sok tantárgyból különböző módszerek, illetve tanárképzési modulok, vágott órafelvételekkel, letölthető anyagokkal.

Érdemes barangolni rajta.

Pethőné Nagy Csilla